Confit de Cuisses de Canard

 

1 burk med Confit de Cuisses de Canard, inkokta anklår, 1 lår per person.

Potatis

Brysselkål

Sockerärtor

Gröna bönor

Eventuellt lite andra grönsaker

 

Till dressing:

½ lök

2 msk olivolja

2 msk hallonvinäger

salt

peppar

 

Koka potatisen så att den nästan är färdig. Låt den svalna och klyfta den.

Ta upp anklåren ur burken. Torka av dem fettet. Lägg i 2 msk ankfett i stekpannan. Lägg i anklåren och bryn på skinnsidan 5-6 minuter så att skinnet blir knaprigt. Sänk värmen och värm på andra sidan 5-6 minuter.

Stek potatis och grönsaker i ankfettet.

Dressing: Skär löken i tunna skivor. Lägg den i en skål och häll över hallonvinägern. Salta. peppra och låt marinera ca 15 minuter. Tillsätt olivoljan och häll såsen över grönsakerna.

OBS! Spara ankfettet, som blir över i kylskåpet och använd det till att steka potatis och grönsaker i. När Du kokar grönsaker kan Du hälla 1 msk ankfett i kokvattnet.

 

Confit de Cuisses de Canard